ROSTIRI - Sfânta Mănăstire Dervent


Sfânta Mănăstire Dervent » ROSTIRI » Ştiri » COMUNICAT DE PRESĂ – Pelerini din întreaga ţară, la izvorul tămăduitor al Sfântului Apostol Andrei, de la mănăstirea Dervent Formularul 3.5% ]
Abonare la
Buletinul Informativ
www.DERVENT.ro

Email:

» Dervent
» Prezentare
» Istoric
» Daruri
» Mănăstirea
» Grup Psaltic
» Album
» Biserica cea Nouă

» ROSTIRI
» Editoriale
» Ortodoxie
» Ecumenism
» Ştiri
» Bioetică
» Istorice
» Poezii
» Hărţi

» Publicaţii

» Rugăciuni
» Liturghia
» Proscomidia
» Rânduiala...
» Acatiste
» Paraclise
» Slujbe
» Alte Rugăciuni

» Cugetări

» Dicţionar

» Proiecte

» Pomelnice

» Felicitări

» Multimedia

» Donaţii
» Formular 3,5%

» Link-uri

» Contact
www.arhiepiscopiatomisului.ro

COMUNICAT DE PRESĂ – Pelerini din întreaga ţară, la izvorul tămăduitor al Sfântului Apostol Andrei, de la mănăstirea Dervent

[ Clasat în: Array ] [ Data Publicării: 2008-05-01 01:00:00 ]
ARHIEPISCOPIA TOMISULUI
BIROUL DE COMUNICARE ŞI RELAŢII MASS-MEDIA
TEL. FAX. 0241 611201
Încă de astăzi, pelerini din întreaga ţară poposesc la mănăstirea Dervent din judeţul Constanţa pentru a participa la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, rânduită de Biserică în prima zi de vineri de după Învierea Domnului.
La aproximativ 200 metri de aşezarea monahală se află un mic paraclis ce adăposteşte izvorul pe care Întâiul dintre apostolii Mântuitorului l-a făcut bătând cu toiagul în pământ. Se spune că după o predică a sa printre locuitorii vechii provincii sud-dunărene, mulţii au vrut să se boteze creştini, însă neavând apă, apostolul a lovit cu toiagul şi îndată s-a făcut acest izvor. Această amintire a minunii Sfântului Apostol Andrei a rămas vie printre creştini, chiar şi în perioada comunistă mulţi credincioşi veneau în ziua praznicului Izvorului Tămăduirii pentru a lua apă. În decursul timpului mulţi dintre bolnavi s-au tămăduit de diferite boli bând, cu credinţă, apă din Izvorul Sfântului Apostol Andrei de la mănăstirea Dervent.

Mănăstirea este recunoscută pentru darurile sale, dar şi pentru viaţa duhovnicească cu totul specială a vieţuitorilor ei aflaţi sub stăreţia părintelui arhimandrit Andrei Tudor, cel care, odată cu numirea sa ca stareţ, în urmă cu 10 ani, a făcut ca această aşezare monahală să fie un reper de spiritualitate pentru întreaga ţară şi chiar pentru străinii ce caută izvoarele creştinismului românesc.

Liliana Naclad
Inspector pe probleme de presă – Arhiepiscopia Tomisului




Site-ul Sfaturi Ortodoxe
Acasă Dervent Rostiri Publicaţii Dicţionar Proiecte Cugetări
Pomelnice Felicitări Multimedia Link-uri Donaţii Regulament Contact