ROSTIRI - Sfânta Mănăstire Dervent


Sfânta Mănăstire Dervent » ROSTIRI » Bioetică Formularul 3.5% ]
Abonare la
Buletinul Informativ
www.DERVENT.ro

Email:

» Dervent
» Prezentare
» Istoric
» Daruri
» Mănăstirea
» Grup Psaltic
» Album
» Biserica cea Nouă

» ROSTIRI
» Editoriale
» Ortodoxie
» Ecumenism
» Ştiri
» Bioetică
» Istorice
» Poezii
» Hărţi

» Publicaţii

» Rugăciuni
» Liturghia
» Proscomidia
» Rânduiala...
» Acatiste
» Paraclise
» Slujbe
» Alte Rugăciuni

» Cugetări

» Dicţionar

» Proiecte

» Pomelnice

» Felicitări

» Multimedia

» Donaţii
» Formular 3,5%

» Link-uri

» Contact
www.arhiepiscopiatomisului.ro

Arhiva: Bioetică

(10 înregistrări)

[ Clasat în: Array ] [ Data Publicării: 2014-03-03 09:20:00 ]
Sursa: doxologia.ro
A fost odată ca niciodată o fetiţă din Belgia care avea un căţel. Într-o zi, fetiţa s-a îmbolnăvit foarte tare, iar părinţii ei au dus-o la spital. După ce a consultat-o, doctorul a clătinat din cap.
      – Îmi pare rău, le spuse el părinţilor, nu pot face nimic, fetiţa voastră are o boală incurabilă. Dar, dacă doriţi, aţi putea să o eutanasiaţi. Ne ocupăm noi, nu vă costă nimic.


[ Clasat în: Array ] [ Data Publicării: 2014-01-08 16:25:00 ]
[Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni]
„Veniţi la mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi, că eu vă voi odihni pe voi”

Ce este creştinismul?

Creştinismul e suprema regulă de viaţă prin care putem să biruim mizeria universală şi urâciunea morţii. El e simplu şi la îndemâna tuturor. Şi este atât de simplu încât un ţăran îl înţelege mai uşor decât un savant sau un filosof.

Creştinismul nu e nici filosofie, nici ştiinţă şi nici teologie. Cine îşi închipuie că Iisus a venit în lume pentru a fi obiect de filosofie, de cercetare ştiinţifică sau de discuţie teologică, se înşeală amarnic, căci pentru creştinismul adevărat, discuţiile, oricât de strălucite ar fi ele, nu au nici o valoare. Numai ceea ce se trăieşte are valoare. Iubirea trebuie trăită, iar nu discutată.

Pentru a înţelege mai bine, închipuieşte-ţi că un cerşetor tremură de frig şi moare de foame la poarta casei tale în timp ce tu discuţi filosofic despre frumuseţea iubirii creştine, fără să vrei să-l bagi în seamă. Un trecător s-a înduioşat şi i-a aruncat un ban în mâna întinsă. Ei bine, adevăratul creştinism e în gestul sumar al trecătorului milos şi nicidecum în splendida ta discuţie filosofică. Creştinismul e iubirea activă, iubirea transformată imediat în faptă. [1] Acesta e creştinismul!


[ Clasat în: Array ] [ Data Publicării: 2010-03-18 17:20:00 ]
Preluat de pe site-ul ortodox Saccsiv.wordpress.com
Cuvânt ţinut în cadrul Simpozionului Mărturisirea credinţei – Între dragoste şi toleranţă, Chişinău, 8 februarie 2010 – se poate asculta pe www.toaca.md
Cu mulţumiri şi uimire pentru prezenţa dumneavoastră aici, şi auzind cele discutate mai bine de trei ceasuri, mi-a venit în minte să vă spun că eu sunt preot într-un sat unde un preot refugiat de aici a pătimit sub regimul comunist. A venit la noi în sat cu o căruţă, cu preoteasa, cu nişte prescuri şi colaci, şi s-a aşezat şi a vieţuit dur toată viaţa, din pricina faptului că era de aici. Şi m-am gândit că nu întâmplător este acest fapt, invitaţia aceasta pe care Înalt Preasfinţitul (Mitropolit Vladimir – n.n.) mi-a adresat-o şi am venit aici.


[ Clasat în: Array ] [ Data Publicării: 2010-03-08 16:00:00 ]
România va experimenta pe populaţie produsul cancerigen initium.
   Experimentul „Codex Alimentarius” începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat să înceapă implementarea „Codexului”, alături de alte 165 de state semnatare (95% din populaţia planetei). „Codex Alimentarius” este un pachet de norme după care se vor alimenta populaţiile ţărilor semnatare. Acesta porneşte de la principiul că Terra nu mai poate hrăni pe toată lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice, cea modificată genetic etc. Adepţii Teoriei Conspiraţiei susţin că măsura nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populaţia globului la cca doua miliarde, o masă mult mai uşor de hrănit şi de controlat de forţele oculte.


[ Clasat în: Array ] [ Data Publicării: 2010-02-18 23:15:00 ]
(Relatare de Asociaţia Pro-vita - Bucureşti)

   A doua ediţie consecutivă cu prezenţă românească

   Circa 20.000 – 25.000 de persoane, în marea majoritate tinere şi foarte tinere, au participat duminică 18 ianuarie, la Paris, la cea de-a şasea ediţie a traditionalului „Marş pentru Viaţă”.

   Marşul, eveniment apolitic şi non-partinic, reuneşte creştini de toate confesiunile şi seculari, organizaţii religioase dar şi studenţeşti ori medicale care afirmă o platformă comună: apărarea vieţii umane din momentul concepţiei şi până la moartea naturală.


[ Clasat în: Array ] [ Data Publicării: 2009-12-14 14:10:00 ]
preluat de pe site-ul ortodox www.agentia.org

Pandemia „gripei porcine” a fost pretextul

Un singur Chip va controla dacă persoana identificată poartă virusul, dacă s-a vaccinat şi dacă a plătit asigurările medicale * Pasul doi: Chip-ul va controla datele bancare şi dacă individul se hrăneste conform Codex Alimentarius * Generaţia a treia, până în 2015: localizare GPS (vezi secţiunea video)


[ Clasat în: Array ] [ Data Publicării: 2009-09-25 23:30:00 ]
În sfârşit o femeie din Austria a fost suficient de puternică şi a decis să relateze adevărul în faţa lumii întregi şi de aceea după câteva zile a pierdut locul de muncă, ceea ce reprezintă dovada că vaccinarea populaţiei în forţă ce are loc în SUA, Canada, Australia şi Marea Britanie nu e deloc sigură aşa cum ni se prezintă!


[ Clasat în: Array ] [ Data Publicării: 2009-09-25 23:00:00 ]
Un grup de peste 20 de organizaţii non-guvernamentale pro-familie au adresat, astăzi, Preşedintelui României o scrisoare deschisă privind anumite aspecte din Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice. În scrisoare sunt criticate ferm propunerile de dezincriminare a consumului de stupefiante şi de legalizare a prostituţiei, arătându-se că acestea au efect contrar celui scontat. Scrisoarea a fost remisă spre ştiinţă Prim-ministrului, Guvernului şi liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul României.


[ Clasat în: Array ] [ Data Publicării: 2008-05-25 12:00:00 ]
  • — D-le doctor în momentul naşterii fătul este om?
  • — Dar cu o oră înainte de naştere?
  • — Dar cu o lună înainte de naştere?
  • — Dar cu două luni înainte de naştere?
  • — Dar cu patru luni înainte de naştere?
  • — Dar cu şase, şapte, opt, nouă luni înainte de naştere?
  • — Când încetează fătul să fie om?
  • — Când devine el o „sarcină” pe care să o putem „întrerupe”?


[ Clasat în: Array ] [ Data Publicării: 2008-04-27 19:36:55 ]
După ro.altermedia.info
Munca medicilor şi a asistentelor medicale are o mare însemnătate pentru oameni şi ea, în multe locuri, nu se bucură de răsplata cuvenită. Nedreptăţile sunt, în general, de ordin social, iar la acest nivel se produc nedreptăţi foarte multe cu alţi oameni, care, deşi îşi practică cu demnitate profesia, sunt puşi în faţa faptului de a nu avea resurse financiare pentru un trai demn pentru ei şi pentru copiii lor.


» Editoriale[ 1 ]
» Ortodoxie[ 60 ]
» Ecumenism[ 20 ]
» Ştiri[ 20 ]
» Bioetică[ 18 ]
» Istorice[ 4 ]
» Poezii[ 62 ]
» Hărţi[ 0 ]
< May 2024 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  


Site-ul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului
Acasă Dervent Rostiri Publicaţii Dicţionar Proiecte Cugetări
Pomelnice Felicitări Multimedia Link-uri Donaţii Regulament Contact