Dervent - Sfânta Mănăstire Dervent


Sfânta Mănăstire Dervent » Dervent » Istoric » Minunea Părintelui Elefterie Formularul 3.5% ]
Abonare la
Buletinul Informativ
www.DERVENT.ro

Email:

» Dervent
» Prezentare
» Istoric
» Daruri
» Mănăstirea
» Grup Psaltic
» Album
» Biserica cea Nouă

» ROSTIRI
» Editoriale
» Ortodoxie
» Ecumenism
» Ştiri
» Bioetică
» Istorice
» Poezii
» Hărţi

» Publicaţii

» Rugăciuni
» Liturghia
» Proscomidia
» Rânduiala...
» Acatiste
» Paraclise
» Slujbe
» Alte Rugăciuni

» Cugetări

» Dicţionar

» Proiecte

» Pomelnice

» Felicitări

» Multimedia

» Donaţii
» Formular 3,5%

» Link-uri

» Contact
www.arhiepiscopiatomisului.ro

Minunea Părintelui Elefterie

[ Data Publicării: 2008-04-12 12:04:21 ]

În anul 1988, fetita mea era eleva în clasa a II-a la Scoala nr. 3 din Pascani. Într-o zi a venit palida acasa si mi-a spus ca i-a fost foarte rau la ore.

Am certat-o ca nu doarme dupa-amiaza si ca nu manânca suficient. La câteva zile, învatatoarea a adus-o acasa, spunându-mi sa duc fetita la medic, ca s-a speriat cât de rau îi fusese la ore.

I-au facut analize, a fost internata la spital în Pascani. I s-a depistat o infectie în corp, a facut doua saptamâni de penicilina, raze, i s-au administrat tot felul de medicamente împotriva infectiei, dar fetita arata tot mai rau.

Între timp, în spital se zvonise ca fetita ar avea o tumora la cap. Simptomele asa indicau. Eu si sotul meu eram terminati. Încercam sa ne consolam cu gândul ca atât a avut de trait.

Între timp aflasem însa ca parintele Elefterie, marele duhovnic ce avea sa plece apoi la Dervent, se afla în perioada aceea la Secu, si-am hotarât sa ajung la el. Am si plecat într-o seara la Târgu-Neamt, la niste prieteni apropiati, urmând ca dimineata sa ajungem la Secu. N-am ajuns. Uimite ca ne punem nadejdea în "minuni", gazdele noastre ne-au sfatuit sa cautam mai degraba un medic bun, ba ne-au si programat telefonic la Spitalul C.F.R. Iasi, la un medic celebru al timpului. La Iasi, i s-au facut din nou toate investigatiile posibile, dar fetitei nu i s-a gasit nimic. Am avut trimitere la neurologie, la neurochirurgie, la Psihologie infantila nr. 7 de la Socola. Fetita se simtea tot mai rau, desi nu-i iesea nimic clinic.

Gândul meu era tot la Dumnezeu, ca singurul ce ne putea ajuta. Am ajuns iarasi acasa, cu gândul hotarât ca nu-mi mai ramasese nimic de facut decât sa merg la Parintele Elefterie. Si am mers! Când m-a pus sa dezbrac copilul, a fost foarte mirat de pielea ciuruita peste tot de injectii si mi-a spus: "De oe otraviti corpul copilului cu injectii, cum se otraveste pamântul cu chimicale?". I-am explicat ca e banuita de o tumora la cap. Atunci mi-a spus sa o apropii de el, i-a luat capul între palme, a apasat-o în anumite puncte si a spus ca fata nu are absolut nimic la cap. Apoi a pus-o sa deschida gurita si atunci a spus ca are o infectie puternica în corp, fiind o minune ca n-a murit. Era o infectie grava, ce nu cedase la 45 de injectii cu penicilina si la toate medicamentele date în spital. Desi n-a vazut analizele, desi nu-i spusesem nimic, parintele descoperise ce avea. Atunci mie mi-a venit rau în chilia parintelui, am iesit afara, iar fetita a ramas. Mai târziu, când am întrebat-o ce i-a facut, mi-a zis ca nimic, se rugase cu mâinile asezate pe capul ei. Cum sa va explic ce-a urmat, ca sa pot fi crezuta? Imediat ce am pornit catre Târgu-Neamt, pe drum, fata a cerut mâncare, privirea îi era limpede, nu mai avea stare de voma, nu o mai durea capul, în tren, s-a jucat prin tot vagonul. Din gara la Pascani pâna la bloc a topait, a zburdat pur si simplu. A doua zi, am dus-o la scoala. A recuperat foarte usor materia pierduta într-o luna si ceva. Acum are 20 de ani, este studenta la Stiinte Economice în Iasi, a terminat cu medie mare anul II. De atunci, de când avea 7 ani, si pâna acum, n-a mai avut absolut nimic, niciodata. Dar a ramas cu dorinta de a merge la Mănăstirea "Dervent" sa aprindă o lumânare la capul Părintelui Elefterie, al carui mormânt se afla acolo. Acest miracol dumnezeiesc s-a întâmplat în casa noastră şi as vrea sa ştie toata lumea ca este adevarat.

MARIA PRICOP - Pascani

FormuIa AS - Anul XIV, nr. 636, octombrie 2004,*19




Site-ul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului
Acasă Dervent Rostiri Publicaţii Dicţionar Proiecte Cugetări
Pomelnice Felicitări Multimedia Link-uri Donaţii Regulament Contact