Felicitări Sfânta Mănăstire Dervent


Sfânta Mănăstire Dervent » Felicitări » Sfinţi Ortodocşi » A » Sf. Ap. ANDREI cel Întâi Chemat Formularul 3.5% ]
Abonare la
Buletinul Informativ
www.DERVENT.ro

Email:

» Dervent
» Prezentare
» Istoric
» Daruri
» Mănăstirea
» Grup Psaltic
» Album
» Biserica cea Nouă

» ROSTIRI
» Editoriale
» Ortodoxie
» Ecumenism
» Ştiri
» Bioetică
» Istorice
» Poezii
» Hărţi

» Publicaţii

» Rugăciuni
» Liturghia
» Proscomidia
» Rânduiala...
» Acatiste
» Paraclise
» Slujbe
» Alte Rugăciuni

» Cugetări

» Dicţionar

» Proiecte

» Pomelnice

» Felicitări

» Multimedia

» Donaţii
» Formular 3,5%

» Link-uri

» Contact
www.arhiepiscopiatomisului.ro

Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat

Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat

Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat

Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat

Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat

Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat

Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat

Felicitări pentru sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat - 30 noiembrie

Viata Sfantului Apostol Andrei, cel intai chemat

Datori suntem noi crestinii a aduce slava, cinste si inchinaciune catre toti sfintii, de vreme ce ei, bine vietuind si toate poruncile lui Dumnezeu pazindu-le, s-au facut prieteni de aproape ai Lui. Caci, invrednicindu-se de imparatia cerurilor si fiind aproape de Dansul, acum se roaga de-a pururea pentru mintuirea si ocrotirea noastra. Dar mai ales Sfintilor Apostoli, toata omenirea cea de sub soare le este datoare, in toata vremea si in toate zilele, ca si in tot ceasul, a le multumi, a-i slavi, a-i lauda si a savirsi pomenirea lor cu bucurie, cu osirdie si cu evlavie; iar zilele lor de pomenire se cuvine a le praznui cu tot poporul, cu psalmi, cu cintari de laude si de multumire si a le cinsti duhovniceste. Pentru ca ei, de toata lumea lepadindu-se si de Hristos Dumnezeul nostru lipindu-se, slujindu-I Lui cu toata osirdia si cu tot sufletul, s-au facut urmatori ai sfintei si dumnezeiestii vieti, cum si petrecerii lui Hristos pe pamant si, fiind vazatori ai minunilor celor de El facute, au urmat si patimilor, rastignirii, mortii, invierii si inaltarii Lui la cer. Apoi si cu putere de sus s-au imbracat si cu limbi de foc s-au imbogatit, facindu-se din pescari, apostoli si din vinatori de pesti, vinatori de oameni, dupa cum insusi Domnul le-a fagaduit, zicind: Veniti dupa Mine si va voi face pe voi vinatori de oameni. Apoi ca niste cai, dupa cum zicea proorocul Avacum, prin toata lumea pe care o vede soarele au alergat si pe neamuri le-a intors din ratacire si de la inchinarea de idoli la cunostinta adevaratului Dumnezeu le-a adus, prin fiecare tara, cetate, sat si loc, rabdind batai, chinuri, varsari de sange si moarte in fiecare zi.  »»»


ANDREI, ANDRE(E)A – nume cu semnificaţie augurală, reproduce grecescul Andréas, explicat prin substantivul andreia, „bărbăţie, curaj”. Andreas este considerat un hipocoristic în -as al unui nume personal, compus cu anér, andrós,, „bărbat”.
  • Nume calendaristic creştin.
  • Numele a pătruns la noi înaintea de venirea slavilor, fiind preluat de populaţia daco-romană din latina balcanizată, unde circula printre creştini. Din această perioadă au rămas formele Îndrea şi Undrea. Numele este reluat mai târziu prin intermediul greco-slav şi formează pe teren românesc un mare număr de hipocoristice şi derivate: Andrei, Andrii, Andrieş, Andrica, Andriţă, Andru(l), Andora, Andreca, Anderca, etc. Sub influenţa occidentală apar formele fem: Andreea,Andreina,.


Site-ul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului
Acasă Dervent Rostiri Publicaţii Dicţionar Proiecte Cugetări
Pomelnice Felicitări Multimedia Link-uri Donaţii Regulament Contact