ROSTIRI - Sfânta Mănăstire Dervent


Sfânta Mănăstire Dervent » ROSTIRI » Ortodoxie Formularul 3.5% ]
Abonare la
Buletinul Informativ
www.DERVENT.ro

Email:

» Dervent
» Prezentare
» Istoric
» Daruri
» Mănăstirea
» Grup Psaltic
» Album
» Biserica cea Nouă

» ROSTIRI
» Editoriale
» Ortodoxie
» Ecumenism
» Ştiri
» Bioetică
» Istorice
» Poezii
» Hărţi

» Publicaţii

» Rugăciuni
» Liturghia
» Proscomidia
» Rânduiala...
» Acatiste
» Paraclise
» Slujbe
» Alte Rugăciuni

» Cugetări

» Dicţionar

» Proiecte

» Pomelnice

» Felicitări

» Multimedia

» Donaţii
» Formular 3,5%

» Link-uri

» Contact
www.arhiepiscopiatomisului.ro

Ortodoxie

Credinţa cea Adevărată

[ Pagina = 2 ] [ Total = 186 înregistrări ] [ 10 înregistrări / pagină ]

[ Clasat în: Ortodoxie ] [ Data Publicării: 2014-01-07 11:15:00 ]
ieromonah ATAL TOMA
„Iată eu trimit Îngerul Meu înaintea feţii Tale care va pregăti calea Ta”

Fraţi creştini ortodocşi,
   Iată-ne intraţi deja în praznicul Botezului Domnului şi Mântuitorului Nostru Iisus Hristos. Evanghelia de astăzi ne vorbeşte despre botezul lui Ioan, şi despre proorocirile vechiului testament despre acest eveniment. Nu vom insista asupra lor, dorind, pentru lungimea sfintei slujbe de astăzi, să scurtăm pe cât posibil cuvântul nostru. Însă considerăm că este necesar să amintim cine este Sfântul Ioan Botezătorul. Sfântul Ioan botezătorul este singurul Fiu al preotului Zaharia si a sfintei Elisabeta, sotia acestuia, şi totodată verişoară a Maicii Domnului. Mama Proococului rămâne însărcinată la bătrâneţi, deşi toată viaţa a avut pântecele sterp, după o vedenie a soţului ei, proorocul Zaharia, avută în Sfânta-Sfintelor, altarul templului lui Solomon. El este rodul lacrimilor, a rugăciunilor, a răbdării, a nădejdii, a dragostei sfinte şi curate de Dumnezeu şi de semeni , a smereniei şi nu în ultimul rând al credinţei părinţilor lui Sfinţi. Se naşte proorocul Ioan. Se naşte şi fuge împreună cu mama lui de furia lui Irod care omora pruncii din hotarele Bethleemului.


[ Clasat în: Ortodoxie ] [ Data Publicării: 2013-12-08 14:00:00 ]
ieromonah ATAL TOMA
Fraţi creştini-ortodocşi

   Sfinţii părinţi au rânduit ca astăzi, în toată lumea ortodoxă să se facă amintirea tămăduirii femeii gărbove, şi a discuţiei care a avut loc între Hristos şi fariseii adunaţi în sinagoga din Capernaum. Să revedem şi noi pe scurt acest moment: Era sâmbătă, sabatul, zi de odihnă pentru evrei. Hristos învăţa mulţimile adunate să-l asculte, legea iubirii, a milei, a îngăduinţei, faţă de neputinţele celui de lângă noi, şi a desăvârşirii noastre. Între cei veniţi la sinagogă era şi o femeie gârbovă care, de optsprezece ani, zice Scriptura, avea un duh de neputinţă neizbutind nicidecum să-şi îndrepte coloana vertebrală. Iar Iisus, văzându-o, a chemat-o şi ia zis: Femeie, dezlegată eşti tu de neputinţa ta. Şi şi-a pus mâinile peste ea şi ea îndată s-a îndreptat şi slăvea pe Dumnezeu. Atunci, fariseii adunaţi în sinagogă, împreună cu mai marele sinagogii, s-au revoltat şi au strigat către popor: „Şase zile sunt în care trebuie să se lucreze, în ele să veniţi şi să vă vindecaţi, nu în ziua sâmbetei!” Iar Hristos le-a răspuns amintindu-le că şi ei calcă legea sâmbetei când adapă un animal de povară, cu atât mai drept era ca El să aibă milă de această femeie care, de mulţi ani suferea de neputinţa aceasta.


[ Clasat în: Ortodoxie ] [ Data Publicării: 2013-12-04 22:30:00 ]
Ieromonah ATAL TOMA
Fraţi creştini ortodocşi

   Astăzi Hristos, prin sfânta Evanghelie, ne aminteşte despre esenţa legii lui Moise, şi nu doar a lui Moise, ci şi a firii noastre umane, a legii morale din noi şi a legii Divine, din cer: Iubeşte pe Domnul Dumnezeul tău,din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău, Iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Suntem invitaţi, fraţi creştini să iubim. Viaţa unui om fără iubire, este o viaţă de iad. Pentru că unde iubirea s-a stins, sau stă robită patimilor sau am pervertit-o în eros, în patima amorului, acolo, în acel suflet, conştiinţa se îmbată, se otrăveşte cu patima şi ochii sufletului nu văd că ceea ce trăim nu e în nici un caz legea iubirii, instituită de Dumnezeu încă din Rai, când a plăsmuit omul, adusă apoi de Dumnezeu pe Sinai, pe table de piatră şi dată lui Moise şi poporului evreu, şi apoi rescrisă de Hristos pe inima, conştiinţa şi sufletul nostru.


[ Clasat în: Ortodoxie ] [ Data Publicării: 2012-01-05 19:05:00 ]
Preluat de pe site-ul ortodox Razbointrucuvant.ro
Scrisoare trimisă de Sfânta chinotită a Sfântului munte către preacuviosul Sfântul egumen al Sfintei Mănăstiri Vatopaídi, Arhim. EFREM şi cinstitei obşti celei împreună cu el


[ Clasat în: Ortodoxie ] [ Data Publicării: 2010-04-18 16:35:00 ]
Preluat de pe site-ul ortodox Razbointrucuvant.ro

Alexandra Corbu

Vineri, 19 martie 2010, începând de la ora 18.30, la Teatrul Luceafărul din Iaşi a avut loc conferinţa cu tema: „Despre învăţăturile şi minunile noilor mărturisitori”, susţinută de părintele Hrisostom Manolescu şi scriitorul Danion Vasile, organizată de Asociaţia pentru păstrarea şi promovarea valorilor culturale şi naţionale ale poporului român (A.S.T.R.A.D.R.O.M.). Totodată a fost lansată cartea „Biserica şi duşmanii ei”, volum care reuneşte o parte dintre articolele apologetice ale lui Danion Vasile.


[ Clasat în: Ortodoxie ] [ Data Publicării: 2010-04-15 15:45:00 ]
Preluat de pe site-ul ortodox Crestinortodox.com

Teodor Danalache

Închinarea lucrurilor – puterea semnului Sfintei Cruci !

Închinarea lucrurilor este o mângâiere uitată de creştinii din ziua de astăzi, dar şi o armă deosebit de puternică împotriva diavolului. Lupta diavolului spre a-l surpa pe om şi a-l înşela este una neîncetată şi nemicşorată. Cu cât creştinul se apăra mai puţin, cu atât diavolul caştigă o tot mai mare putere asupra lui şi asupra lumii din jurul lui.


[ Clasat în: Ortodoxie ] [ Data Publicării: 2010-03-18 16:40:00 ]
articol primit pe mail-ul mănăstirii
Profeţia Sfântului Nifon (din vol. „Hrană Duhovnicească” de – Sf. Ioan Iacob Hozevitul)
   Până la sfârşitul lumii, nu vor lipsi profeţii lui Dumnezeu, după cum nici slujitorii diavolului nu vor lipsi niciodată. Însă în zilele din urmă câţi vor sluji cu adevărat, cu credinţă lui Dumnezeu, cu multă înţelepciune se vor ascunde de oameni. Şi cu toate că nu vor face semne şi minuni ca Sfinţii cei de demult, vor merge însă pe calea cea anevoioasă cu multă smerenie.


[ Clasat în: Ortodoxie ] [ Data Publicării: 2010-03-18 15:52:00 ]
Odată cu întâmplările ce se petrec în Europa şi mai ales în Grecia în aceste zile, vă invităm să recitiţi articolul PROFEŢIA CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL: „ÎN MARTIE-APRILIE, TURCIA VA ATACA GRECIA” postat în data de 13-04-2009 pe siteul mănăstirii Dervent, cât şi articolul PROFEŢIILE PĂRINTELUI PAISIE ŞI PROIECTUL ANATOLIEI DE SUD-EST postat în data de 23-08-2009.


[ Clasat în: Ortodoxie ] [ Data Publicării: 2010-03-18 15:40:00 ]
articol primit pe mail-ul mănăstirii
   Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul „material” al acestui fenomen divin. [1]


[ Clasat în: Ortodoxie ] [ Data Publicării: 2010-03-18 15:30:00 ]
Nebunia pentru Hristos este una din marile harisme ale creştinismului. Creştinii care primesc acest dar de la Dumnezeu sunt cei ce îşi ascund darurile dumnezeieşti sub chipul nebuniei. Şi, deşi lumea râde de ei şi-i batjocoreşte, nebunul pentru Hristos se roagă pentru lume şi mijloceşte la Dumnezeu pentru bolile şi suferinţele ei. Astfel de oameni nu au trăit numai în primele veacuri ale creştinismului, ci au continuat să existe până în zilele noastre. Neştiuţi de nimeni, nebăgaţi în seamă, oamenii lui Dumnezeu se ascund printre noi – cei întru care harul lucrează cu prisosinţă, dar care au parte în lumea aceasta mai mult de prigoană decât de dragoste, mai mult de ocară decât de mângâiere. Dar poate că pentru rugăciunile lor mai ţine Dumnezeu lumea aceasta...




< Pagina Anterioară ][ pagina 2 din 19 pagini ][ Pagina Următoare >
» Editoriale[ 1 ]
» Ortodoxie[ 60 ]
» Ecumenism[ 20 ]
» Ştiri[ 20 ]
» Bioetică[ 18 ]
» Istorice[ 4 ]
» Poezii[ 62 ]
» Hărţi[ 0 ]
< March 2024 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Site-ul Institutului cultural-misionar TRINITAS
Acasă Dervent Rostiri Publicaţii Dicţionar Proiecte Cugetări
Pomelnice Felicitări Multimedia Link-uri Donaţii Regulament Contact