ROSTIRI - Sfânta Mănăstire Dervent


Sfânta Mănăstire Dervent » ROSTIRI » Ecumenism Formularul 3.5% ]
Abonare la
Buletinul Informativ
www.DERVENT.ro

Email:

» Dervent
» Prezentare
» Istoric
» Daruri
» Mănăstirea
» Grup Psaltic
» Album
» Biserica cea Nouă

» ROSTIRI
» Editoriale
» Ortodoxie
» Ecumenism
» Ştiri
» Bioetică
» Istorice
» Poezii
» Hărţi

» Publicaţii

» Rugăciuni
» Liturghia
» Proscomidia
» Rânduiala...
» Acatiste
» Paraclise
» Slujbe
» Alte Rugăciuni

» Cugetări

» Dicţionar

» Proiecte

» Pomelnice

» Felicitări

» Multimedia

» Donaţii
» Formular 3,5%

» Link-uri

» Contact
www.arhiepiscopiatomisului.ro

Ecumenism

Panerezia Veacului Nostru

[ Pagina = 2 ] [ Total = 186 înregistrări ] [ 10 înregistrări / pagină ]

[ Clasat în: Ecumenism ] [ Data Publicării: 2008-05-01 21:00:00 ]
Un creştin ortodox a povestit ca a fost în pelerinaj la Medjugorje, în Croaţia, unde se află o parohie greco-catolică şi unde se arată Maica Domnului şi transmite mesaje unor copii. Aici a aflat că se întâmplă mari minuni, vindecări sufleteşti şi trupeşti. Într-o noapte a plouat cu stele. Enoriaşii parohiei, văzând această “minune”, s-au spovedit cu toţii a doua zi, crezând că vine sfârşitul lumii.


[ Clasat în: Ecumenism ] [ Data Publicării: 2008-05-01 20:00:00 ]
Sursa articol: Odaia de Sus
  • În timpul rugăciunii, înaintea mea s-au ivit două lumini deosebite – într-una l-am recunoscut pe Creator, în cealaltă m-am văzut pe mine. (Francisc vorbind despre rugăciunea sa)
  • El [nevoitorul Serghie] se gândea că este asemenea unei lumânări şi, cu cât se gândea mai mult la aceasta, cu atât simţea mai mult o slăbire, o prefacere a luminii duhovniceşti a adevărului în sinea sa. (L.N. Tolstoi, “Părintele Serghie”)
  • Cei cu adevărat curăţiţi se văd pe sine nevrednici de Dumnezeu. (Sf. Isaac Sirul)


[ Clasat în: Ecumenism ] [ Data Publicării: 2008-05-01 18:00:00 ]
Pr. Irmie Marga, Sibiu, pentru Revista “Ortodoxia în Cetate”, Sibiu
Un teolog ortodox, când are şansa de a lua cunoştinţă cu creştinismul apusean, nu se poate să nu fie surprins în mai multe privinţe. Cea mai şocantă constatare pentru el este laicizarea (şi, odată cu ea, desacralizarea) acestui creştinism. Fenomenul – pentru apuseni normal – a început odată cu aşa-numitul “aggiornamento” (aducere la zi) lansat de Conciliul II Vatican, după care Biserica trebuie să se actualizeze spiritului modern, mereu transformator al lumii contemporane. Şi, potrivit acestui principiu, tot ce apare nou în lume trebuie să se reflecteze şi în Biserică (că doar nu lumea trebuie să se ia după duhul Bisericii, ci Biserica după duhul lumii, nu?).


[ Clasat în: Ecumenism ] [ Data Publicării: 2008-05-01 16:00:00 ]
Biserica Ortodoxă Română osândeşte Francmasoneria ca doctrină, ca organizaţie şi ca metodă de lucru ocultă.
Temei Nr. 785/1937. Î.P.S. Mitropolit Nicolae al Ardealului, dă citire referatului cu studiul asupra francmasoneriei, ce i s-a cerut de Sf. Sinod încă din anul 1934.


[ Clasat în: Ecumenism ] [ Data Publicării: 2008-05-01 15:00:00 ]
Sf. Mănăstire Paraklitou din Sf. Munte Athos
Biserica noastră Ortodoxă este prin natura ei sobornicească şi, prin urmare, ecumenică (universală). Ea ş-a deschis bratele tuturor oamenilor, fiecărui neam şi fiecărei epoci, ş-i cheamă pe toţi să vină la ea. Hristos, Care este Capul ei, adresează lumii de-a lungul veacurilor chemarea: "Veniti la mine toti", trimitând în acelasi timp pe ucenicii Săi să propovăduiască Evanghelia mântuirii "la toate neamurile".


[ Clasat în: Ecumenism ] [ Data Publicării: 2008-05-01 13:00:00 ]
articol preluat de pe www.chiazna.com
Nu este greu să deosebeşti un ortodox ecumenist de unul "habotnic". Iată câteva observaţii personale despre cum este un ecumenist:


[ Clasat în: Ecumenism ] [ Data Publicării: 2008-05-01 11:00:00 ]
Romano-catolicii. Nesincerităti trecute si prezente
Orice analist avizat si sincer, dar mai ales apartinând Bisericii dreptmăritoare, poate observa un fapt pe cât de evident, pe atât de caracteristic pentru ideologia si politica pe care o desfăsoară Vaticanul si biserica Romei.
Anume că, cu precădere după Conciliul Vatican II, teologia romano-catolică se prezintă din ce în ce mai activ în mediile ecumenice ca păstrătoarea, îmbogătitoarea Traditiei Ortodoxe Răsăritene (!), cu singura deosebire că romano-catolicii s-au manifestat într-un alt spatiu geografic si cultural; în plus, cu câteva exceptii care îsi vor găsi cât de curând o rezolvare facilă, esenta teologiei lor si scopul final al demersului lor teologic ar fi similar cu al Bisericii Ortodoxe. Această teorie a asa numitelor "biserici-surori" este bazată pe recunoasterea de către teologii ecumenisti a succesiunii apostolice, a tainelor si a existentei harului mântuitor si sfintitor în biserica Romei, dacă nu în plinătatea lui, măcar într-o măsură mai mică decât în Biserica Ortodoxă


[ Clasat în: Ecumenism ] [ Data Publicării: 2008-04-30 23:00:00 ]
Conferinţa teologică inter-ortodoxă "Ecumenismul: Origini. Aşteptări. Demistificare" a fost întrunită pe 20 Septembrie, 2004, în Tesalonic, Grecia, şi şi-a desfăşurat cu mare succes lucrările până pe 24 Septembrie. Conferinţa a fost organizată de Departamentul de Teologie Pastorală şi Socială a Facultăţii de Teologie a Universităţii Aristotel din Tesalonic şi de Societatea de Studii Ortodoxe. Şedinţele conferinţei au fost ţinute în Sala de Ceremonii a Universităţii.


[ Clasat în: Ecumenism ] [ Data Publicării: 2008-04-30 22:00:00 ]
articol semnt de Constantin Dan, aparut in revista 'Credinta Ortodoxa' nr. 7 (101), iulie 2005
EXPERIENŢA PASTORALĂ din mediul urban arată preotului atent la mişcările şi mutaţiile petrecute în sufletele păstoriţilor săi o serie de fenomene de apostazie ce ar trebui să provoace o adâncă îngrijorare.

Unul dintre acestea este cel întâlnit tot mai des sub presiunea intensei propagande pro-ecumeniste la care suntem supuşi în ultimii ani: anume afirmaţia - şi deci concepţia - potrivit căreia "există un singur Dumnezeu, deci toţi oamenii se închină (cred, se roagă) la acelaşi Dumnezeu.


[ Clasat în: Ecumenism ] [ Data Publicării: 2008-04-30 21:00:00 ]
"Primatul papal şi mitul suveranitatii infailibile", Sfînta M-re Bîrsana, 1999
Traditia canonică este asezată, referindu-ne la organizarea generală a Bisericii, pe principiul bunei înţelegeri şi al armoniei, pe unitatea de credinţă şi de comuniune a tuturor Bisericilor locale. Timp de mai multe secole, Apusul şi Răsăritul stiau că ideea unui episcop universal era în mod radical străină Tradiţiei Bisericii.




< Pagina Anterioară ][ pagina 2 din 19 pagini ][ Pagina Următoare >
» Editoriale[ 1 ]
» Ortodoxie[ 60 ]
» Ecumenism[ 20 ]
» Ştiri[ 20 ]
» Bioetică[ 18 ]
» Istorice[ 4 ]
» Poezii[ 62 ]
» Hărţi[ 0 ]
< March 2024 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Site-ul Institutului cultural-misionar TRINITAS
Acasă Dervent Rostiri Publicaţii Dicţionar Proiecte Cugetări
Pomelnice Felicitări Multimedia Link-uri Donaţii Regulament Contact