Felicitări Sfânta Mănăstire Dervent


Sfânta Mănăstire Dervent » Felicitări » Praznice » BUNAVESTIRE Formularul 3.5% ]
Abonare la
Buletinul Informativ
www.DERVENT.ro

Email:

» Dervent
» Prezentare
» Istoric
» Daruri
» Mănăstirea
» Grup Psaltic
» Album
» Biserica cea Nouă

» ROSTIRI
» Editoriale
» Ortodoxie
» Ecumenism
» Ştiri
» Bioetică
» Istorice
» Poezii
» Hărţi

» Publicaţii

» Rugăciuni
» Liturghia
» Proscomidia
» Rânduiala...
» Acatiste
» Paraclise
» Slujbe
» Alte Rugăciuni

» Cugetări

» Dicţionar

» Proiecte

» Pomelnice

» Felicitări

» Multimedia

» Donaţii
» Formular 3,5%

» Link-uri

» Contact
www.arhiepiscopiatomisului.ro

Buna Vestire

Buna Vestire

Buna Vestire

Buna Vestire

Buna Vestire

Buna Vestire

Buna Vestire

Buna Vestire

Buna Vestire

Buna Vestire

Buna Vestire

Buna Vestire

Buna Vestire

Maica Domnului cu Pruncul

Maica Domnului cu Pruncul

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul - „Ierusalimiteanca“

Felicitări de Sfânta Sărbătoare a Buneivestiri

Buna Vestire

Intruparea Cuvantului a fost pregatita pe cai multiple. Convergand toate spre un anumit moment al duratei istorice, cand intalnirea dintre cer si pamant a putut avea loc. Spre a mantui pe omul impovarat de pacat si rupt din comuniunea cu dumnezeirea, Dumnezeu Insusi trebuia sa vina in maxima apropiere de el, sa-i devina un semen capabil sa vorbeasca in graiul sau si sa-i descopere tainele divine.

In vederea acestui scop, Fiul lui Dumnezeu, Care in cuprinsul Sfintei Treimi are menirea de a releva pe Tatal, fiind icoana Sa, chipul Sau, era chemat sa asume si printre oameni rolul de descoperitor al Tatalui, care altminteri ar fi ramas pentru noi un vesnic necunoscut. Pentru ca Fiul sa poata cobori printre oameni si sa-Si improprieze natura mama, pe care avea s-o purifice, El trebuia sa gaseasca in cuprinsul lumii create un vas ales, apt de a deveni receptacol al divinitatii si de a zamisli un fiu preacurat al carui ipostas avea sa fie insusi Logosul divin. Ne aflam aici in plin mister si trebuie sa ne straduim a nu destrama taina care invaluie faptele mai presus de fire. Ortodoxia s-a ferit totdeauna de a formula explicatii logice ale acestor taine si de a rationaliza misterul; ea s-a marginit sa dea interpretari ce-si aveau originea In Scriptura si In experienta spirituala a Sfintilor Parinti, evitand sa le Inchida in formule dogmatice inguste, care niciodata nu pot epuiza aspectele paradoxale ale misterului divin.  »»»


MARIA (fem.) – nume personal ce corespunde ebr. Maryam sau Miryam şi este probabil la origine un nume afectiv egiptean, format de la Mri „iubit, drag” şi sufixul afectiv ebraic -am. O altă ipoteză pune numele în legătură cu verbul mrj, care în vechea egipteană însemna a iubi, sau chiar cu un nume personal ca mrj-imn, „iubit de Amon” – în religia vechilor egipteni Amon era marele rege al zeilor.
  • Nume calendaristic creştin.
  • Este posibil ca populaţia românească, în parte creştinată de al nordul Dunării, să fi folosit numele Maria încă dinaintea contactului cu slavii; răspândirea numelui se datorează însă influenţei slavone.
  • Forme curente: Maria, Mariana, Maia, Marieta, Mariţa, Maruşca, Maşa etc.


Site-ul - Sfinţii Închisorilor
„Să ne cunoaştem trecutul!“
Acasă Dervent Rostiri Publicaţii Dicţionar Proiecte Cugetări
Pomelnice Felicitări Multimedia Link-uri Donaţii Regulament Contact